Carl XVI Gustaf

Postar en bild från när jag jobbade tidigare idag, det var ett event där kungen klippte band. Bilden är direkt ur lightroom, tyvärr hade jag bara mitt 50mm med mig som max. Hade behövt ett tele för en bra bild i den situationen, tur man har 22mpx iaf.

Jag är ett äpple!

Hurra, idag införskaffade jag mig en Macbook Pro 17". Köpte en beggad förra generationens som är i perfekt skick. Fick den till bra pris av en fotograf jag känner.  Hittills känns det grymt, har lite småsaker jag måste lära mig bättre så det blir en del pluggande nu. Måste lösa några saker i photoshop som jag inte förstår heller. Jäkligt trevlig iaf, kan äntligen spela upp och redigera klipp direkt ur kameran. Bilderna ser också mycket bättre ut, vet inte varför men det är något med mac.

Här är några bilder på säljaren ;)
Vi knåpade ihop en liten softbox till min externa blixt, körde med wireless flash triggers och höll den i olika positioner runt kameran.

Har inte kalibrerat skärmen men tror färgerna och ljuset är rätt bra, får ta och göra det någon dag.

Hej, jag jobbar

Jag jobbat massa på sistone vilket är roligt, därför jag har varit rätt inaktiv här.Här är en bild från när jag fotade ett event på münchenbryggeriet. Grym kväll och jag fick chans att testa Canons 24-70/2.8L lånaden den av danne på fotostudion jag praktiserade på förut. Mina handleder är förstörda för alltid, kombon är galet tung.

Eventet höll på hela kvällen och Henrik Schyffert stod för underhållning med mera, även han som kom med idén till bilden.

Lovar att vara lite mer aktiv här snart :)


Kungsträdgården i färg

Vackert
Nu blommar träden i kungsträdgården, sjukt fint! Har egentligen en massa bilder där ifrån men har inte haft tid att redigera och lägga upp några här på bloggen. Här är åtminstonde en video av hur det ser ut, filmat med min kära 5D Mark II. Tyvärr har jag ingen mac så redigeringen blir lite strulig, formatet som kommer direkt ur min kamera är i stort sett anpassat för mac och flyter riktigt segt på pc.

För ett se klippet i HD måste du se det på Vimeo.

Cherry Blossoms Stockholm from David Thunander on Vimeo.

The royal garden of Stockholm with blooming sakura cherry trees. It was filmed on the 7th of may 2010.

My first 5D Mark II video with the 50/1.8
Don't really know how to compress and save the movies in a good way on my PC though. I tried mpeg streamclip combined with adobe premiere but i just picked some formats without knowing anything. If you know any good tricks or tutorials please share ;)

Song: The Album Leaf - Window

 

Jobb från tidigare idag också: M/S Gärda är awesome, mitt nya fasta ställe åt finest.se


En bra dag

Σήμερα ήταν εκπληκτικά καλή
Idag har jag haft en bra dag. Åkte in med min syster och kollade på träden som blommar i kungsträgården, sjukt fint måste jag säga. Tog ett par bilder men visar dem en annan dag. När vi kollat klart passade vi på att äta middag i på Fridays i kungsan, finns det något bättre? Jack daniels burgare ftw!

Har lite nya saker på gång, hoppas det resulterar det i lite fler fotojobb! hoppas hoppas.

 


Föresten: Är det någon som vill bli fotograferad? Digitala bilder + utskrifter. Priset kan vi prata om!
Maila mig på: thunander@gmail.com

One more time

 

En till bild på syrran, blir så snyggt nu när träden börjar bli gröna och sommaren är på gång!

 

Ser fram emot att ta massa bilder i sommar.