Min nya kompis

Lycka
Igår hände det, jag uppdaterade kamerautrustningen och det blev inte helt oväntat en väldigt efterlängtad Canon EOS 5D Mark II. Har gått och pillat på den mest hela tiden idag och även tagit ett par testbilder. Förutom 5D huset köpte jag också optiken Canon EF 17-40/4 L vilket är min första och förhoppningsvis inte sista från L serien.

Här är ett gäng bilder jag tog med kameran idag, ser fram emot att fotografera en levande person istället för en gammal planta. Tyckte det var tråkigt och grått ute så jag bestämde mig för att bidra med något grönt till naturen.

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50/1.8 @ f/1.8 + ISO 500En polaroidkamera
jag har liggande här hemma, har aldrig använt den men det kanske kommer


Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50/1.8 + Reflexskärm silver @ f/1.8 & ISO 640

Här är en bild tagen i mitt sovrum, 17mm på fullformat blir verkligen vidvinkligt men jag gillart. Kommer nog passa bra på eventjobb med mera. Skulle gärna ändra lite saker i rummet dock; ljusare väggar, en macbook, vitt skrivbord mm.


Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 17-40/4 L + Stativ @ f/11 + ISO 1000

Det är svårt att beskriva hur mycket bättre 5D är än 400D. Sökaren var det första jag la märke till, man ser ju knappt ut ur sökaren på 400D. Med 5D ser man allt klart och tydligt, inga problem att se vart skärpan ligger och inte heller att ställa in den manuellt.

Jag är nöjd

Make some noise

Ett par svartvita från Indien
Kände att jag ville kolla på lite utomlandsbilder efter att ha ätit middag på Koh Pahngan ikväll, indien som thailand det var iallafall koriander i maten(!)Länkar

Har lagt upp länkar till några av de bloggar jag har i min google-reader
Länkarna är till höger (de vita fyrkanterna). De är inte placerade i någon slags ordning, de ligger uppe efter vilken plats de hade på skrivbordet. Jag vet att jag har missat några men det var bara för att jag inte hann riktigt klart. Resten kommer upp någon annan dag. Ta och besök dem, alla är värda en titt.

Andra nyheter är att jag troligtvis köper en Canon EOS 5D Mark II den här eller nästa vecka, det är dags att ta fotograferandet till ett seriösare plan.
Känn dig fri att länka till mig om du har lust också.

 

foto: Rajalacamera.se

Oväder i paradiset


Totally RAD

Bara jag som gillar den kanske?
Tycker den här kortfilmen gjord av Tim.Chris.Film på vimeo är riktigt tuff.
Gillar vad de gjort med färgerna, ser lite retro ut. Allt är filmat på en Canon EOS 7D <3

Hecq Vs Exillion - Spheres Of Fury from Tim.Chris.Film on Vimeo.


The Bloody Beetroots

Bloody beetroots!
Satt och lyssnade på The Bloody  Beetroots som gör riktigt galen musik. Jag gillart, nästan som Justice.
Några idér poppade upp i huvudet och jag redigerade en bild från igår, kewl.Idag har annars jag inte gjort mycket, mest bara tittat på solen som äntligen börjar komma fram!
Imorn vet jag inte vad jag ska göra, några förslag?

lämna landet

Extremt? Ja tack
Har inte haft något jobb på tre veckor nu och det är riktigt tråkigt att bara gå hemma. Jobbar en del nätter i veckan men det är ändå inte samma sak som att ha något att göra varje dag.

Skulle vilja göra något extremt, typ cykla till Italien, Åka bil tvärs igenom USA eller kanske promenera/simma till Australien? You name it.
Enda problemet är ju att man behöver en del pengar vilket innebär att jag först måste ha ett jobb! Vilka beskymmer.

Tills vidare: exotisk farbror


Man vill drömma sig bort lite kan man kolla Movits turne genom USA, finns 14 avsnitt och jag blir riktigt sugen.
Tror det är filmat med en Canon 5D Mark II också! Eventuellt en 7D


En månad i Indien del 1

Indien 2009
Några fler bilder från Indien, de flesta är från olika stränder i Goa


Det snöar ute


skillnaden mellan olika webbläsare

Skillnaden på några vanliga webbläsare
Jag tar alltid för givet att alla använder sig av senaste versionen av Mozilla firefox men har börjat inse att så är det inte. Har märkt när när jag är hemma hos vänner att det är många som använder internet explorer, inte sällan en gammal version. Därför tänkte jag visa skillnaden mellan olika webbläsare och utssende på t.ex min blogg.

Mozilla Firefox - Hämta webbläsaren
Såhär ser det ut på webbläsaren jag använder och tycker är bäst.


Internet Explorer
Såhär ser det ut på windows egna webbläsare, internet explorer. Inte så jättebra.


Google Chrome
Såhär ser det ut på googles webbläsare Chrome. Ser nästan likadant ut som på Firefox, några skillnader. Google chrome är bra dock.


Slutsats
Jag rekomenderar att man laddar hem Mozilla, iallafall om man använder sig av Explorer i nuläget. Mozilla har jag aldrig haft några problem med och man kan installera smarta apps & teman ifall man är sugen på det. Jag har t.ex en plugin som gör att man slipper all reklam på alla hemsidor.hypat kaffe, snart i sverige

Kaffe får man aldrig nog av, eller hur? e24
Hört att starbucks ska komma till Sverige också, kanske sprider det sig som ett virus från Arlanda så förhoppningsvis får man snart testa världens mest hypade café-kedja. Så länge dricker jag helst mitt kaffe från kaffebryggarn eller från närmaste 7-eleven! Vill man lyxa till det lite så går man till espresso house.Kaffe om natten är min nya specialite, blir rätt många sena nätter nu för tiden. Sist jag jobbade var i lördags och det på Solidaritet. Började jobb 01, slutade 04, hem och redigera bilder tills klockan blev runt åtta på morgonen. Känns inte ens värt att sova då, haha.

Länk till de senaste jobb-bilderna: finest.se