Freelensing?

Freelensing
Läste på Annika Svenmarck 's blogg om "freelensing" och tänkte testa. Gjorde inget seriöst försök men det blev ganska ballt ändå. Ska testa ordentligt någon gång tror resultatet kan bli ganska ballt.

Vad händer ikväll? Jo ikväll ska jag jobba som vanligt på lördagkvällar, just idag blir det Soap Bar.


LED

Lekstuga!
Jag visade Mathias vad man kan göra med en systemkamera inställd på lång slutartid.

Hur gjorde jag?
Ställde kameran på 30sekunder och timer. Jag sa åt mathias att stå helt stilla och när kameran började ta bilden så sprang jag fram med en blå led-lampa och drog den runt honom i form av vingar. Höll den still lite extra runt huvudet för att få det starka motljuset.


Jag har köpt en hemsida också, davidthunander.se kommer adressen att bli. Har inte gjort någonting alls med den än dock.

27/01/10

Hej, jag är duktig
Idag har jag jobbat hemmifrån, suttit vid datorn och spottat ut ny-redigerade paketbilder för upplägning på hemsida och blocket. Att jobba hemma är riktigt skönt dock. Kunna lyssna på musik och ta en kaffe eller två (eller 10?) när man vill.

Efter jobbet (fortfarande sittandes vid datorn) så har jag bokfört mina inkomster och utgifter som jag hittills haft på min enskilda firma. Det var faktiskt rätt roligt, man får en bra uppfattning om hur det går.

Vad gör du om dagarna?Hemma hos Dennis här om dagen, en framtida Bagge!

26/01/10

Jobba jobba jobba!
Hej, idag ska jag skaffa bokföringsprogram vilket är på tiden, fakturerat 3 ggr hittills så det är det Till er där ute som också har enskild firma/f-skatt: 
Tycker ni visma fungerar bra som bokföringsprogram?


 


David Thunander 21 år GAMMAL

Grattis mig själv på 21-årsdagen!
Idag fyller jag år vilket alltid är härligt. Känner mig väldigt gammal dock, 21 år? Det trodde man aldrig att man skulle bli när man var si sådär 10. Nu är jag det iallafall och det känns som det är dags att ta saker och ting lite mer seriöst. Har inte riktigt bestämt mig för hur resten av året ska se ut men antingen blir det jobb för hela slanten eller någon form av skolgång. Tänker iallafall försöka mig på modellfotografering mot våren, jag har en del planerat tillsammans med en vän. Eventuellt kommer jag behöva folk för TFP men vi får se hur det blir.

Som födelsedagspresent så får ni jättegärna tips mig om lite ubildningar som verkar bra. Det ska vara inom områdena:
Reklam/Marknadsföring/media och/eller fotografering. Har alltid tyckt reklam verkar intressant, art director kanske? :)Om bilden:
Den här bilden är tagen mot en svart vägg och personen på bilden är min flickväns lillebror, kommer nog bli rätt mycket bilder på honom ett tag nu efterssom vi gick loss på kameran i helgen. Han har en stor tom vägg (något jag saknat) och har varit villig att vara med på bild.

Blixtinformation:
Blixten utlöstet trådlöst och jag höll den precis under linsen, nästan så att bouncern stack in i bild.

Konstigt for the win

Jag gillar konstiga bilder, konstigt är bäst
Många små förändringar kan ge en stor skillnad. Har tagit mer än 1000 bilder den här helgen. Det började med att jag jobbade på ett event i stadshuset. Efter det så har jag gått lös på den trådlösa blixten och lång slutartid. Även en del försök att få ett "studio" resultat. Har iallafall lekt som bara den. Du ska få se resultat sen, blir massa bilder ett tag nu! :)Konstigt vaaaa?

När retuschen är viktig!

Retusch!
Hittade ett för mig nytt sätt att retuschera bilder, alla helst porträtt. Trots att modellen blir väldigt clean i ansiktet så tycker jag inte det är dock-aktigt som det annars brukar vara i tidningar. Följde instruktionerna och tycker det blev rätt bra faktiskt även fast jag inte spenderade allt för lång tid på den. Skulle man ha ett seriöst projekt där bilden måste vara helt perfekt skulle det nog ta upp mot 3 timmar med den här tekniken skulle jag tro.

Tycker dock att det kan vara fint med fläckar osv, ger lite personlighet.

Innan


Efter

Bilden har INTE jag tagit och jag tar inte heller något credit för den. Har ingen källa till fotografen.


Föresten, har någon sett att jag gjort en ny design? Sämre/bättre vad tycker du?

Ljus på distans

Flashtrigger
Lekte lite med blixten, inget seriöst gjorde det samtidigt som vi var på väg någonstans.Vore roligt att göra det seriöst någon gång, man kan expermentera mycket med en blixtsändare.

 

 

Om någon vill köpa en blixtsändare eller blixt så är det bara att säga till, nu fårgar jag mest för att veta om det finns intresse.
Så skriv om ni är intresserade av följande produkter:


Blixtsändare med mottagare räckvidd ~50-100m : 350kr
Automatisk extern blixt : 450kr
Fjärrkontroll till kameran: 120kr
Sladd mellan blixt och kamera: 400kr
Reflexskärm för macrofotografering: 150kr

 


Hej tvåtusentio, här är jag!

Självporträtt
Haha, jag hatar att ta bilder på mig själv men tänkte att jag ville lägga upp något nytt här så det fick bli vad det blev. Tog en stor mängd bilder men i slutändan fick det bli en bild som inte var avsiktlig. Tryckte igång timern men var inte redo när kameran bestämde sig för att fota. Tycker iallafall om ljuset, blir grymt snyggt med motljus.

Hur tog jag bilden?
Kameran ställdes på stativ som var lite högre än mitt huvud. På kameran monterade jag min flashtrigger så att blixten kan avfyras trådlöst. Blixten stoppad jag i byxorna på baksidan och riktade den i taket.

VÄRSTA BÄSTA TIPSET

 

<tips>
Jag antar att det inte bara är jag som fotograferar i RAW för det mesta. Jag antar att det inte heller bara är jag som använder mig av operativsystemet Windows. Här är ett bra tips för er som vill kunna se era RAW bilder som miniatyrer, precis som med en vanlig jpeg fil. Ladda då hem Raw Viewer, ett litet plugin som fungerar perfekt.</tips>

Dagens värsta bästa tips!

Åre, kyliga bilder från ett kyligt landskap!

HEJ, JAG HAR VART I ÅRE!
Grymma backar, laviner och annat kul. En väldigt härlig vecka, upp åtta varje morgon och ut i kylan. Åre bjöd på härliga -21 vissa dagar, svider härligt i näsan.

Jag har fått ett jobb också, woho!