Designtips please!

Har ändrat om designen på den här bloggen rätt mycket på sistonde, tänkte bara höra vad du tycker?
Det jag funderar över mest är ifall det mörka bakgrunden känns störande på något sätt? När jag kollar runt på hemsidor/bloggar etc så är det nästan uteslutande vit/ljus bakgrund. Vore roligt att veta din åsikt.


Jag håller på med en hemsida åt mig själv också där jag tänkte publicera de bilder av olika kategorier som jag är mest nöjd med. Såhär ser en tidig mall av hemsidan ut och det är tänkt att till höger om menyn kommer bilderna visas (utan att menyn försvinner när man väljer kategori).

Kommer dock göra en del ändringar:
Mindre rörigt (större mellanrum)
Utklipp av bakgrunden där "galleries" & "contact" står
När du håller över en text kommer den visas på svenska
De vita fyrkanterna blir bilder och kommer länka till facebook/twitter/blogg osv.
Eventuellt ta bort "freelance"

Säg vad ni tycker!
Både om hemsidan och om bloggen. Ha i åtanke att jag vill kunna visa t.ex hemsidan som referens om någon vill hyra mig för ett fotojobb.

Bokeh är kärlek

Blått är det nya blåa!
Stoppade min 400D i jackfickan och gick ut en stund igår, det var sjukt hur blått allting var!
Önskar jag hade haft med mig min vidvinkel, snö överallt såg ut som grädde. Min 50/1.8 svek iofs inte, mest prisvärda objektivet ever.

Nu ska jag kila in till hufvudstaden, om SL tillåter mig dvs.
En dag senare
Kul med alla kommentarer från igår föresten, nu har jag lite bättre koll på vilka som tittar in här ibland!
Har du missat att skriva vem du är så får du gärna göra det! Vore roligt att se om någon jag känner läser bloggen.

Vem läser min blogg?

Det är en sak jag undrar!
Det vore roligt att veta vilka som läser min blogg. Det är många fler som kollar än som kommenterar.
Är det t.ex någon jag känner som är inne och kollar på bilderna? Vore roligt att veta!

BERÄTTA VEM DU ÄR I EN KOMMENTAR :)Ett till porträtt
Hade en till bild från Jönköping jag inte lagt upp, tycker den blev bra för att Saras hår i stort sett har samma färg som väggen. Smälter ihop bra med skärpedjupet också.Porträtt

Jönköping
Jag åkte till Jönköping i helgen för att träffa ett par vänner som pluggar där. Vi tänkte att vi skulle ta några porträttbilder vid vattnet men det var så satans kallt och blåste för mycket. Vi kom bara utanför dörren men tog några bilder ändå.

Tyckte det var rätt svårt att komma på något bra sätt att placera dem på och samtidigt få med en bra bakgrund, måste träna på porträttbilder.

 

 

 

Sara, Sandra & Malin <3


Hur ska det gå, hör om den rafflande uppföljningen snart

Kommer jag åka till Jönköping idag? inget är säkert.


Trötta ögon hör till vardagen

Fotomanipulation åter igen!
Efter att ha ätit frukost bestående av en 2 koppar kaffe och ett par hembakta bullar så fick jag inspiration till en ny bild. Tänkte egentligen göra en annan variant men efter att ha blivit attackerad av en gigantisk silverfisk så var jag tvungen att ta det lugnt en stund. Slutade med den här bilden istället vilket passade bättre efterssom jag gillar att äckla folk.Har massa andra fotomanipulationer sen tidigare, kolla igenom arkivet :)


Imorgon åker jag till Jönköping också, ska hälsa på ett gäng vänner som går i skolan där!
Nu ska fortsätta med bullätandet, kanske en kaffe på det också!

Streets of Goa

Blixt i ansiktet
En del lite experimentella bilder jag tog när jag i Indien sist. Mest för att testa hur det blev när man sträcker ut kameran ur bilfönstret och tar en bild med lång slutartid och blixt samtidigt. Blev ganska ballt eller hur?

Tycker bilden med tjejen som ser ut att stå och be är en av de bästa!

Undra hur det såg ut bakifrån, en blixtrande jeep full med turister!

Jag tänker inte ljuga

Värmen, vart är du? Jag saknar dig! :'/
Just nu känns det ganska lockande att sitta på en strandstol i Indien igen, även om det jag såg den här gången inte var något nytt så känns det rätt deppigt att sitta här hemma i kyliga sverige. Det är en plåga att bara gå till bussen, brrr kallt.Sist jag var nere i Indien så var jag där en Månad. Jag träffade massa trevligt folk och några av dem var svenskar, de två sista veckorna umgicks vi nästan varje dag med några grabbar från Gotland och en jättetrevlig tjej som bor en tågstation bort ifrån mig (världen är liten). Det var faktiskt så att tjejen som är född 88 hade startat ett eget beach-shack, helt sjukt häftigt. Här var shacket under uppbyggnad, allt gjordes för hand och stommen bestod av bambupinnar.

...i wanna be a rockstar

Paparazzis i tankarna
En bild jag tog med mathias här om veckan, hade stativ vilket jag inte har så ofta. Därför kunde jag testa lite olika slutartider. I det här fallet är det 20 Sekunders slutartid med kameran på stativ. Själv springer jag runt med min blixt och skjuter av den i kamerans riktning.
Kompaktkameran fungerar faktiskt!

Billig men bra!
Tänkte bara lägga upp en bild som bevis för att man faktiskt kan ta fina (tyckte jag iallafall) bilder med en kompaktkamera. Bilden nedan är tagen med en Canon Ixus 100IS vilket är helt vanlig digitalkamera, kostar runt 2000 kronor beroende på vart du köper den.

Bilden är tagen i Jpg läge (finns inget raw läge) och sedan redigerad i Camera Raw vilket faktiskt går trots att det är en jpg fil. Har ändrat kontrast och färger.


Bilden är på Malin, min flickvän. Jag gillar ljuset men det var lite synd att det var en parkering i bakgrunden. Tänkte inte på att jag skulle göra något med bilden när jag tog den.

Mot oändligheten... och vidare!

Vägen till ingenting
En bild jag tog nere isen här om dagen, snön låg orörd på stora delar av sjön och med lite manipulation av verkligheten så blev det en rätt bra bild tillslut.


Jag la upp den på Flickr och den fick riktigt bra respons vilket var roligt!

 


Kaffe håller dig varm

Kallare än kallast
En bild jag fick ide till här om dagen, tvingade Daniel att gå och ställa sig utan jacka mitt i skogen.
Inte säker på att jag är riktigt klar med bilden än dock, behövs lite mer redigering tror jag.
Varför är alla halvnakna på mina bilder nu för tiden? :S