Whats up?Ja, va händer? Läget? Någon annan som tar studenten snart?
Är det någon som kan erbjuda mig ett sommarjobb? Jag är inte kräsen, vill jobba i fyra veckor!

Grill för hela slanten!Gå ut och känn doften av tändvätska, sommar och grill säsongen är här.

Projektarbete, er hjälp!

Projektarbete
Det är dags för mig att göra projektarbetet i skolan, hade ett par roliga ider till att börja med men kom fram till att jag inte riktigt hade tillräckligt med tid att utföra dem. Blir istället så att jag under ungefär 4-5 veckor nu ska göra en photoshop guide. En guide där man kan lära sig både mer avancerade saker men än ganska enkla saker som kortkommandon osv. Guiden kommer sen att redovisas i antingen tidningsformat eller mer som en pdf, får se hur jag gör.

Tänkte iallafall fråga er om det är något ni skulle vilja veta eller som borde vara med i guiden?
Skriv en kommentar om vad du jag borde ta upp i mitt projektarbete!Inga inlägg utan bilder!


Slumdog millionaires!

Kollade på filmen slumdog millionaire (som verkligen är sjukt bra) idag och kom och tänka på när jag var i indien, fanns många tiggande barn där, vissa som såg ut att få stå ut med samma saker som barnen i filmen. Tiggande barn som troligtvis var skadade med mening.Bilderna är ganska suddiga och korninga, hade ingen bra utrustning när jag var där och jag tog inte en enda bild i rawformat tråkigt nog. Sen var det många bilder som togs utan att sikta kameran, bara hängandes.

Första kameran.

Dåligt med bilder den här veckan, har inte fotograferat så mycket, har fullt upp med annat.Här är iallfall några bilder jag tog med min första kamera någonsin. Har nästan 300GB foton på min dator, mycke är bara skit men det finns en del som jag gillar. Kameran jag hade förut heter Konika Minolta Dimage z5 och hade lika mycke brus på iso 50 som min kamera har på iso 800. Den hade dock en fördel och det var macron, hur bra som helst. Den tog mycke "fyrkantigare" bilder också, inte tänkt på det innan men det är absolut inte samma proportioner som med min 400D.

Getty Images! :>

Har fått ett mail från Getty Images på flickr, det är en tjänst som hjälper personer att sälja sina bilder. De har ett team som väljer ut bilder att ha med i deras egen sökmotor och de tyckte några av mina var intressanta. Känns riktigt kul även om det var helt sjukt jobbigt att registrera sig.

Var tvungen att ladda upp högupplösta versioner av mina bilder också. Sparar alltid bilderna i 800x när jag redigerat så nu var jag tvungen att göra om alla och då försöka få exakt samma bild som innan, jag är klantig.!Fotoserie: Min fredag!

tema: ljus

Tänkte lägga upp lite bilder direkt ur kameran, ingen direkt redigering och ingen ändring av curvor etc.
Så här är en serie över hur min fredag såg ut, au natural förståss.

En härlig dag!
Igår var en grym dag, började med fotolektion utomhus, vi var några i klassen som gled runt i globen området och tog bilder. Fyfan va bra väder det var, nästan sommar. Gick vidare och passade på att sitta en stund i solen vid kungsgården, sen blev det av till skinnarviksberget (mitt emot stadshuset) med en kompis. Vi drack lite roliga drycker och lyssnade på bra musik. Ska lägga upp lite fler bilder sen, fick en del bra.

Analoga Fotografier <3

Då tog praktiken slut.
När jag var på praktik på fotostudion så lånade jag under de åtta veckorna en analog kamera. Jag tog bilder då och då, försökte verkligen få med något jag ville visa varje gång jag knäppte en bild. Så på ungefär åtta veckor så tog jag 36 bilder på diverse olika saker. Kan förstå att ni inte ser eller hajar alla bilder efterssom de flesta är där för att dokumentera min praktik. Jag hade grymt kul och fick uppleva massa nytt. Några bilder jag gillar speciellt är: Hästen som ryker efter att ha sprungit ett lopp på solvalla och dockorna i fönstret där dock-makaren svagt syns i bakgrunden.

Skulle verkligen rekommendera att testa fota analogt, det blir mer spännande när varje bild måste tas direkt, inget efterarbete och inget ångra sig. Alla bilderna jag har lagt upp är oredigerade.

Det är fotograferat med en Nikon F3 och de flesta med ett 30MM f/2.0 objektiv. Filmen är TRI-X 400 som är pressat två steg, iso 1600.